• Úspešní žiaci našej školy - návrh loga - Svetová výstava Expo 2025 Osaka

          • Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo verejnú súťaž na návrh oficiálneho loga a dizajn manuálu slovenského pavilónu na Svetovej výstave Expo 2025 Osaka.

            Cieľom bolo vytvoriť použiteľný, reprezentačný návrh, ktorý by akcentoval tému Svetovej výstavy Expo 2025 Osaka – Vytváranie budúcej spoločnosti pre naše životy - Posilňovanie spoločnosti. Žiaci Školy umeleckého priemyslu Ladislava Bielika v Leviciach pod vedením Mgr. art. Mrázikovej vytvorili a zaslali 12 návrhov loga do súťaže.

            Na základe rozhodnutia odbornej komisie boli  návrhy Tünde Tokárovej a Adriana Štefana Kissimonyiho  vybrané medzi študentské práce, ktoré budú vystavené v pavilóne Slovenskej republiky na Svetovej výstave Expo 2025 Osaka.

            Odborná komisia posúdila predložené návrhy, pričom rámcovým kritériom pre hodnotenie daného návrhu bola jeho originálnosť a výstižnosť ako aj komplexné prepojenie tém Expo a prezentácie SR.

            Blahoželáme našim študentom k veľkému úspechu!!!

             

        • Umenie do ulíc mesta
          • Umenie do ulíc mesta

          • Dňa 13. septembra  sa žiaci a pedagógovia ŠUP Ladislava Bielika v Leviciach presťahovali na chvíľu do Parku M. R. Štefánika v Leviciach. Tento krásny slnečný deň priniesli žiaci školy do mesta svoje umenie. V každom rohu parku ste sa mohli stretnúť s umeleckými workshopmi, technikami, ale aj zábavou a poučením. Bola tu akčná maľba, eko-potlač, ručné práce, kresba portrétov, fotografický workshop, maľba na tvár, maľba portrétov na fóliu, externá umelecká výstava a predovšetkým trikrát sa uskutočnila módna prehliadka odevov navrhnutých žiakmi školy.  Atmosféra bola perfektná a boli sme veľmi radi vysokej návštevnosti detí z materských škôl a  základných škôl z Levíc, ale aj okolia.

            Takúto krásnu akciu sme mohli zrealizovať vďaka finančnej podpore a dotácii z rozpočtu mesta.

            Ďakujeme Mestu Levice.

        • Medzinárodné ocenenie pedagóga školy PaedDr. Gabriela Kosmályho
          • Medzinárodné ocenenie pedagóga školy PaedDr. Gabriela Kosmályho

          • Náš odborný pedagóg PaedDr. Gabriel Kosmály bol 11.9.2023 v Budapešti ocenený za svoju umeleckú fotografickú tvorbu výročnou Cenou Akadémie umenia Maďarska pre medzinárodného umelca v oblasti fotografie a filmu pre rok 2023. Z takéhoto medzinárodného úspechu nášho kolegu a pedagóga sa veľmi tešíme a zo srdca gratulujeme!

        • Oznam pre žiakov školy - otvorenie školského roka 2023/2024
          • Oznam pre žiakov školy - otvorenie školského roka 2023/2024

          • Milí študenti, naši prváci a rodičia.

            Prázdniny sa blížia ku koncu a nový školský rok už klope na dvere.

            Školské vyučovanie sa začína dňa 4.9.2023. Žiaci 1. ročníka prídu do budovy školy na Ul. Vajanského 23, Levice do 8.00 hod. Po úvodných organizačných pokynoch sa spolu s triednymi učiteľmi a rodičmi presunú do budovy CK Junior Levice.

            Žiaci 2., 3. a 4. ročníka prídu 8:45 hod. do budovy CK Junior Levice.

            Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa bude konať v kinosále CK Junior v Leviciach o 9:00 hod.

            Po otvorení školského roku sa všetci žiaci a pedagógovia presunú do budovy školy na Ul. Vajanského 23, Levice, kde sa uskutočnia triednicke hodiny. 



            Mgr. Jitka Pukšová, riaditeľka

          • Voľné miesto - školský digitálny koordinátor

          • Škola umeleckého priemyslu Ladislava Bielika, Vajanského 23, Levice prijme od 1.9.2023 do pracovného pomeru školského digitálneho koordinátora na 25% úväzok. Pracovné miesto je vytvorené cez Národný projekt Podpora pomáhajúcich profesií III. 

            Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 220/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. 

            Požiadavky na uchádzača

            Znalosť práce s PC:

            Internet - pokročilý, Office - pokročilý, grafické programy, pedagogické aplikácie

            Vzdelanie

            Vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z.

            Ďalšie požiadavky

            najmenej tri roky výkonu pracovnej činnosti v kategórii učiteľ

             

          • Exkurzia do Galérie Dominika Skuteckého

          • Prváci a tretiačky počas posledných školských dní navštívili Galériu Dominika Skuteckého v Banskej Bystrici. Nádherná renesančná mestská vila sa stala na dlhé roky jeho domovom a ateliérom. Dnes sú tu vystavené mnohé originály jeho olejomalieb. 

          • Juniáles 2023

          • Aj naša škola sa v júni zúčastnila Juniálesu 2023 - kultúrneho stretnutia stredných škôl z Levíc. V hradnom parku bol krásny program, stanovištia so zábavným programom, fotografovanie, batikovanie, akčná maľba, zvieratká, kreslenie portrétov, zapletanie vrkočov... a naši žiaci vystúpili s módnou prehliadkou.

        • Ocenenie predsedu NSK
          • Ocenenie predsedu NSK

          • Dňa 13.6.2023 sa v Koncertnej sále Župného domu v Nitre uskutočnilo na pozvanie predsedu NSK Ing.

            Branislava Becíka PhD. ocenenie najúspešnejších žiakov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti

            Nitrianskeho samosprávneho kraja. Sme hrdí na žiačku našej školy Miriamu Kocákovú z III. GPV

            triedy, ktorá bola ocenená a prevzala z rúk predsedu NSK Diplom za úspešnú reprezentáciu školy

            a Nitrianskeho samosprávneho kraja. Gratulujeme a tešíme sa s ňou.

        • 40. výročie založenia školy
          • 40. výročie založenia školy

          • Naša Škola umeleckého priemyslu Ladislava Bielika v Leviciach oslávila tento rok 40. rokov od svojho založenia.

            Toto jubileum sme si pripomenuli 6.6.2023 v hoteli Lev v Leviciach vernisážou výstavy My, Vy, Oni a slávnostným programom.

            Pozvanie prijalo mnoho vzácnych hostí. Za Nitriansky samosprávny kraj sa zúčastnili podpredsedovia NSK Mgr. Martina Holečková, Ing. Tibor Csenger, za mesto Levice primátor a poslanec NSK RNDr. Ján Krtík. Prítomným sa prihovoril aj vedúci odboru školstva, kultúry a športu NSK RNDr. Štefan Balla, PhD. Program bol multimediálny a prezentoval predovšetkým minulosť a prítomnosť života školy, študijné odbory, jej žiakov, pedagógov a absolventov. Oslavy sa zúčastnili aj prvý riaditeľ školy Mgr. Milan Holečka, bývalá dlhoročná riaditeľka školy Ing. Lívia Jančoková a mnoho bývalých pedagogických a nepedagogických zamestnancov školy, Veríme, že sa prítomným páčila výstava, program aj módna prehliadka žiakov školy. Naším krédom v súčasnosti a do nasledujúcich rokov je stať sa Tvorivou školou budúcnosti.

          • Prednáška v Starom Tekove

          • Dňa 22.5.2023 sme sa zúčastnili odbornej prednášky pri príležitosti 78. výročia konca vojny. Prednáška sa konala v Starom Tekove, kde je umiestnená dobová technika z tohoto obdobia. Prednášku odborne zastrešoval Doc. PhDr. Pavol Šteiner, PhD. - historik a archeológ, odborník na vojnové dejiny juhozápadného Slovenska.

          • Letný kurz pohybových aktivít

          • Dňa 10.05.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili letného pohybového kurzu. Pozrite si pár záberov z veľmi príjemne prežitého dňa plného adrenalínu. Aj kurz pohybybových aktivít vie byť zábavný.

          • Odborná exkurzia do SNG vo Zvolene

          • V utorok sme sa vybrali do Slovenskej národnej galérie vo Zvolene, kde sme si naživo pozreli staré umenie gotiky, renesancie a baroka. Zároveň sme navštívili aj historické centrum mesta s gotickým kostolom sv. Alžbety a pozreli si filmovú repliku pancierového vlaku Hurban.