• Naše študentky na Majálese ZŠ Školská 14, Levice na Vinohradoch

          • Nadšená skupinka študentiek našej školy sa 30.4.2024 zúčastnila Majálesu ZŠ Školská 14, Levice na Vinohradoch. Neboli sa tam zabávať, ale rozdávať radosť deťom ZŠ. Svoje výtvarné nadanie uplatnili pri maľovaní na tvár. Radosť bola obojstranná.

        • Spolupráca s mestom Levice a tvorba loga pre sociálny podnik SOM Levice
          • Spolupráca s mestom Levice a tvorba loga pre sociálny podnik SOM Levice

          • V rámci vzájomnej spolupráce našej školy s mestom Levice sme v septembri 2023 boli oslovení Mgr. Benčekom a Ing. Haškom ako konateľmi na realizáciu tvorby návrhov loga pre rodiaci sa nový sociálny podnik SOM Levice. Žiaci 3 skupín boli zapojení do tvorby návrhov loga pre sociálny podnik. Návrhy realizovali žiaci študijného odboru reklamná tvorba pod vedením Mgr. art. Hitzingera, študijného odboru propagačné výtvarníctvo pod vedením Mgr. art. Mrázikovej a skupina grafického dizajnu pod vedením Mgr. Belániho. V polovici novembra 2023 zasadla výberová komisia, ktorej členmi boli konatelia SOM Levice Mgr. Peter Benček, Ing. Matej Haško a riaditeľka podniku Mgr. Ivana Tóthová. Z vyše 25 návrhov vybrali tri, ktorých prvky sa rozhodli spojiť v konečné návrhy. V decembri 2023 si komisia vybrala víťazný návrh, ktorý vznikol ako kolektívna práca študentov 3. ročníka reklamnej tvorby. V decembri 2023 žiaci spolu s umeleckým garantom Mgr. art. Hitzingerom spracovali Dizajn manuál loga sociálneho podniku SOM Levice a odovzdali ho riaditeľke Mgr. Ivane Tóthovej. Sme veľmi radi, že aj takouto spoluprácou s mestom Levice sa mohli naši študenti zapojiť do praktickej realizácie tvorby loga pre konkrétneho klienta a tak si vyskúšať reklamnú a umeleckú tvorbu pre prax. Víťazná skupina 7 študentov reklamnej tvorby bude odmenená pru príležitosti ukončenia šk. roka 2023/2024 za prítomnosti zástupcov sociálneho podniku SOM Levice na pôde ŠUP Ladislava Bielika v Leviciach.

        • Náš tím na Innovation Camp vo Zvolene
          • Náš tím na Innovation Camp vo Zvolene

          • V dňoch 19. a 20. marca sa štyri žiačky prvého ročníka ŠUP Ladislava Bielika v Leviciach pod vedením PaedDr. Šteinerovej zúčastnili vo Zvolene dvojdňového Innovation Campu pod záštitou MŠVVaM SR a Junior Achievement Slovensko. Bol to historicky prvý dvojdňový výukový a súťažný kemp, kde spolu vo štvorčlenných zmiešaných tímoch pracovalo 80 žiakov z dvadsiatich vybraných škôl na Slovensku. Jedna z našich žiačok - Zuzana Šebová, ktoré absolvovali kemp svoju skúsenosť zhrnula takto: "Pracovali sme v skupinách so žiakmi, z celého Slovenska. Prvý workshop bol zameraný na prácu v tímoch, ako si zvládneme rozdeliť úlohy, naučiť sa spolupracovať. Druhý workshop bol zameraný na finančnú gramotnosť. Tieto workshopy nás skvele pripravili na našu cieľovú úlohu - vymyslieť inovatívny nápad, zabezpečiť ochranu svojich financií na internete. Spoločne s pridelenými konzultantmi sme tak mohli vymyslieť návrh, ako by sme ľudom efektívne ukázali všetky možné hrozby na internete, edukovali ich i seba a zároveň sa zabavili. Nakoniec sme si vyskúšali aj odprezentovanie svojho vlastného nápadu pred širokým publikom a hodnotiacou porotou z bankového sektoru. Táto skúsenosť nám veľa priniesla a určite sa budeme tešiť, keď budeme vybraní do ďalšieho podobného projektu." Z Innovation Campu si odniesli množstvo zážitkov, ktoré využijú nielen na vyučovacích hodinách, ale najmä v reálnom živote, ktorý ich čaká za bránami školy. Ďakujeme za vynikajúcu príležitosť prezentovať našu školu - ako prvú umeleckú školu medzi plejádou ostatných škôl. 

        • Regionálne kolo  AMFO 2024
          • Regionálne kolo AMFO 2024

          • V regionálnom kole súťaže a výstavy amatérskej fotografickej tvorby AMFO 2023 obstáli naši žiaci na jednotku:

            I.veková skupina - autori do 15 rokov

            A.kategória: samostatné fotografie

            Ocenenie: Jakub Debnár - Ja Introvert

            Čestné uznanie: Kristína Chlpíková - Fairy land 2

            II.veková skupina - autori od 15 do 25 rokov

            A.kategória: samostatné fotografie

            Ocenenie: Radoslava Galbavá - Vietor

            Ocenenie: Vanessa Drapčaťová - Asi takto

            Cena: Lea Szerencsesová - Hra o jablko 3

            Čestné uznanie: Veronika Vargová - Cit 1,2

            Čestné uznanie: Eva Fabišová - Ako ide deň

            Čestné uznanie: Lea Almášová - Tunel

            Čestné uznanie: Karin Feranská - Pozor v hmle

            B.kategória: diptych

            Ocenenie: Karin Feranská - V kruhu 1,2

            OcenenieMarcela Salajová - Pocta Robovi Kočanovi I, II

            Čestné uznanie: Larisa Ľachká - Náboženstvo 2,4

            Čestné uznanie: Aneli Rusov - Akt 2

            Bez rozlíšenia veku

            C.kategória: cykly a seriály

            Ocenenie: Aneli Rusov - Vyhorená 1,2,4

            Ocenenie: Viktória Jenisová - Pokus 1,2,3 

            D.kategória: experiment

            Ocenenie: Marcela Salajová - Myšlienky

            Ocenenie: Viktória Jenisová - Hlava 1,2,3

            Ocenenie: Diana Hoczheiová - ja, ja, ja

            Ocenenie: Tamara Vozárová - Pod mikroskopom

             

            Všetkým oceneným žiakom srdečne blahoželáme!

        • Lyžiarsky výcvik v prekrásnej Bachledovej doline
          • Lyžiarsky výcvik v prekrásnej Bachledovej doline

          • V predprázdninovom týždni sme sa zúčastnili lyžiarskeho výcviku v prekrásnej Bachledovej doline. Okrem lyžovania sme navštívili i Starý Smokovec, kde sme si pozreli  najvýznamnejšie historické pamiatky. Z tohto miesta sme sa vyviezli pozemnou lanovkou na Hrebienok, kde sme si pozreli Ľadový dóm, zliezli dole ku Bílikovej chate a Studenovodským vodopádom, pozreli sme si Reinerovu chatu, vyliezli ku Obrovskému vodopádu a zišli dole opäť do Starého Smokovca. Posledný deň sme zakončili návštevou Tatranskej Lomnice, kde sme si pozreli historický park a krátkou prechádzkou do Tatranských Matliarov sme videli biodiverzitu lesa i pôvodnú stanicu lanovky na Lomnický štít, ktorú projektoval významný slovenský architekt Dušan Jurkovič. Veľmi sa nám napriek odmäkovému snehu páčil pobyt v prírode a pohyb na čerstvom vzduchu. Mnohí prvýkrát stáli na lyžiach, no techniku napokon dobre zvládli. Tí skúsenejší si dobre zalyžovali a vyskúšali aj náročnejšiu trať. 

          • Hlasovanie v súťaži putovnej výstavy „Plagát a príbeh roka 2024 – Nauč sa povedať NIE“ .

          • Zverejňujeme link, prostredníctvom ktorého môžete hlasovať za výtvarné a grafické diela putovnej výstavy „Plagát a príbeh roka 2024 – Nauč sa povedať NIE“.

            https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScI0Wx0OL5ynCCCuVugjCNhJexLzbCnDxOdBK1fsRLtQ552PA/viewform

            Medzi vystavenými prácami je aj mnoho umeleckých  prác talentovaných žiakov našej školy.

            Jedná sa o diela žiakov stredných škôl, ktoré sú témou zamerané na prevenciu kriminality.

            Žiaci školy, pedagógovia, nepedagogickí pracovníci, rodičia či širšia verejnosť majú možnosť odovzdať svoj hlas prácam, ktoré ich v rámci danej témy najviac oslovili.

            Hlasovanie prebieha od 14. marca 2024 do 20. mája 2024.

            Autorovi víťazného diela bude odovzdaná cena dňa  10. júna 2024  pri príležitosti „Oceňovania najúspešneších žiakov stredných škôl NSK za rok 2023“.

          • START21ART

          • V školskom roku 2023/2024 sa v súťaži START21ART stali úspešnými žiaci našej školy Aneli Rusov a Márk Mészáros zo 4. ročníka. Obom srdečne gratulujeme!!!

        • Plagát a príbeh roka 2024
          • Plagát a príbeh roka 2024

          • Dňa 18.12.2023 sa v OC Promenáda v Nitre uskutočnilo vyhodnotenie súťaže Nitrianskeho samosprávneho kraja Plagát a príbeh roka 2024. Naša žiačka Lucia Máteová získala v kategórii Grafika 3. miesto. Srdečne blahoželáme!!!

            Na výstave Plagát a príbeh roka 2023 je vystavených 18 prác žiakov našej školy. Tešíme sa s nimi.

        • Textilná tvorba 2023
          • Textilná tvorba 2023

          • V rámci súťažnej výstavy Textilná tvorba 2023, ktorá je prehliadkou neprofesionálnej tvorby s celoštátnou pôsobnosťou a koná sa každé 2 roky, získali naše žiačky krásne umiestnenia. V kategórii Šperk získala 3. miesto Andrea Malá so svojou prácou Flóra (strojové šitie, vyšívanie).

            V kategórii Odev, odevný doplnok získali 2. miesto Lenka Suchá s prácou Čaro shibori - kimono (batika shibori) a 3. miesto Bibiana Angletová s prácou Závan minulosti (aplikácia, strojová výšivka, strojové šitie).

            Táto výstava je určená neprofesionálnym výtvarníkom, ktorí sa inšpirujú tradičnou textilnou tvorbou a remeselnými tradíciami, pričom svoju tvorbu posúvajú do modernej polohy súčasného dizajnu. 

            Našim dievčatám, teraz už absolventkám, zo srdca gratulujeme!!!

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 28.11.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Z 10 zúčastnených žiakov boli najúspešnejší riešitelia títo žiaci, ktorým srdečne gratulujeme: 1. miesto Alexandra Kósová IV.GPV, 2. miesto Vanesa Korenčíková III.GPV, 3. miesto Sofia Tobiášová II.FOR. 

            Alexandra Kósová, ktorá sa umiestnila na prvom mieste, postupuje na okresné kolo, ktoré sa uskutoční 17.1.2024.

          • Skvelý úspech našich žiakov v celoslovenskom kole súťaže AMFO 2023

          • AMFO je celoštátna postupová súťaž a výstava amatérskej fotografickej tvorby, ktorá je jedinou svojho druhu na Slovensku. Základnými hodnotami AMFO sú ľudskosť, rôznorodosť, autentickosť a nadšenie pre fotografiu. Odporúčanou témou tohto ročníka bola IDENTITA.  Sme veľmi hrdí, že v tomto roku v súťaži AMFO žiaci našej ŠUP Ladislava Bielika v Leviciach zožali veľký úspech. Vo vekovej skupine do 15 rokov v kategórii A, samostatná fotografia, získala prvé Ocenenie Aneli Rusov so svojou fotografiou Adolescencia. Vo vekovej skupine od 15 do 25 rokov v kategórii A, samostatná fotografia, získali Čestné uznania Martin Imrich  s dielom Padajúce pomaranče a Simona Šumerajová s fotografiou Levitácia III.

            Srdečne gratulujeme našim oceneným žiakom a tešíme sa s nimi!!!

          • Úspešní žiaci našej školy - návrh loga - Svetová výstava Expo 2025 Osaka

          • Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo verejnú súťaž na návrh oficiálneho loga a dizajn manuálu slovenského pavilónu na Svetovej výstave Expo 2025 Osaka.

            Cieľom bolo vytvoriť použiteľný, reprezentačný návrh, ktorý by akcentoval tému Svetovej výstavy Expo 2025 Osaka – Vytváranie budúcej spoločnosti pre naše životy - Posilňovanie spoločnosti. Žiaci Školy umeleckého priemyslu Ladislava Bielika v Leviciach pod vedením Mgr. art. Mrázikovej vytvorili a zaslali 12 návrhov loga do súťaže.

            Na základe rozhodnutia odbornej komisie boli  návrhy Tünde Tokárovej a Adriana Štefana Kissimonyiho  vybrané medzi študentské práce, ktoré budú vystavené v pavilóne Slovenskej republiky na Svetovej výstave Expo 2025 Osaka.

            Odborná komisia posúdila predložené návrhy, pričom rámcovým kritériom pre hodnotenie daného návrhu bola jeho originálnosť a výstižnosť ako aj komplexné prepojenie tém Expo a prezentácie SR.

            Blahoželáme našim študentom k veľkému úspechu!!!

             

        • Umenie do ulíc mesta
          • Umenie do ulíc mesta

          • Dňa 13. septembra  sa žiaci a pedagógovia ŠUP Ladislava Bielika v Leviciach presťahovali na chvíľu do Parku M. R. Štefánika v Leviciach. Tento krásny slnečný deň priniesli žiaci školy do mesta svoje umenie. V každom rohu parku ste sa mohli stretnúť s umeleckými workshopmi, technikami, ale aj zábavou a poučením. Bola tu akčná maľba, eko-potlač, ručné práce, kresba portrétov, fotografický workshop, maľba na tvár, maľba portrétov na fóliu, externá umelecká výstava a predovšetkým trikrát sa uskutočnila módna prehliadka odevov navrhnutých žiakmi školy.  Atmosféra bola perfektná a boli sme veľmi radi vysokej návštevnosti detí z materských škôl a  základných škôl z Levíc, ale aj okolia.

            Takúto krásnu akciu sme mohli zrealizovať vďaka finančnej podpore a dotácii z rozpočtu mesta.

            Ďakujeme Mestu Levice.